Galéria ajánló

Email Jelszó
Belépés
Nincs még felhasználói fiókod?
Hírek » Nemzeti Borkiválóság 2014 Vörös- és Rozéborok

2014-04-04 17:03:31
Nemzeti Borkiválóság 2014 Vörös- és Rozéborok

Újabb két borunk nyerte el a megtisztelő Nemzeti Borkiválóság címet.

A Borkiválóságok Könyve 2014 Vörös- és Rozéborok c. frissen megjelent kötetében kínálatunk két újabb képviselőjéről, a 2011-es évjáratú Csopaki Cabernet Sauvignon borunkról és a szintén 2011-es INDIVIDUUM Cuvée vörös csúcsborunkról olvasható rövid ismertető. Mindkettő nagy kedvencünk, ezért örülünk annak, hogy a minősítés és a kiadványban történő megjelenés nyomán további borkedvelők látókörébe kerülhetnek ezek a szép tételek.

Hudák Szőlőbirtok és Borászat - Csopaki Cabernet Sauvignon 2011

"Illata közepesen intenzív, meggy és fűszer kombinációja jellemzi, szegfű, ánizs, kapor, egy kevés bőrös jelleg és végül animalitás is megbújik a háttérben. Ízében selymes kezdést követően fűszerkompozíció dominál, majd a keserű csokoládé és a markáns tannin veszi át a szerepet."

Tovább az új évjárathoz: Balatonfüred-Csopaki Cabernet Sauvignon 2015


Hudák Szőlőbirtok és Borászat - INDIVIDUUM Cuvée 2011

"Illata intenzív és gazdag, érett lekváros, mediterrán jegyek, fűszeresség és lekvárosság keveredik benne, szamóca lekvár jelenik meg a háttérben. Nagyon érett ízben is, talán picit túlérett is, amelyet jól mutat a lekváros, vajas, krémes jelleg. A fűszerek háttérbe szorulnak, míg a kávé és a csokoládé előtérbe kerül. Jó savai vannak. Behízelgő szamóca dzsem lecsengéssel búcsúzik a bor."


További hírek

Újborünnep a Társaskörben
Újborünnep a Társaskörben

November 11-én, Óbudán

Budapest Borfesztivál
Budapest Borfesztivál

A Budavári Palotában