Email Jelszó
Belépés
Nincs még felhasználói fiókod?

Bemutatkozás

"Sok minden változott a kezdetek óta. Ritkán jár már ló, vagy ökör a szőlősorok között és a puttony is inkább látványosság, mint használati eszköz. Néhány dolog azonban a régi maradt. A szőlő, a bor és a velük való magas színvonalú szakmai munka szeretete ma is meghatározza, szép élményekkel tölti meg életünket, ezért jó szívvel ajánlom minőségi borainkat! "

Az aszófői vörösmáli műemlék pincesor egyik legrégibb, mai napig működő borospincéjét anyai ősapám, Joó Ferencz építette 1848-ban. A pince elkészülte óta nem csak a szőlő gondozásának tudománya, hanem a borkészítés alapismeretei is apáról fiúra szálltak. A felújított műemlék épület pincéjében ma vörösborokat érlelünk magyar típusú ászok hordókban, valamint az épület további két, 10 és 30 fő fogadására alkalmas helyiségeiben borkóstolókat tartunk.

Édesapám, Hudák Zoltán 1965-ös tokaji borászati tanulmányainak kezdete óta hivatásszerűen, magas szakmai színvonalon foglalkozik szőlőneveléssel és borkészítéssel. A Tokaji Ferenc Gimnázium és Szőlőtermelő és Borkezelő Szakközépiskola elvégzése után a Kertészeti Egyetemen szerzett kertészmérnök diplomát. Gyakorlatra a Balaton északi partjára került, ahol szakmai sikereket ért és ér el. A mai ültetvényszerkezet az Ő több évtizedes, tudatos munkájának eredményeként alakult ki. A felújított, ódon pince mellett az általa létrehozott modern üzemi épület tette lehetővé napjaink borászati technológiáinak alkalmazását.

Hazánk az északi szélesség 47. fokán helyezkedik el, ezért borvidékünkön a legjobb adottságú dűlők a Balatonra néző, déli fekvésű termőterületek. Ültetvényeink Aszófőn, Balatonfüreden, Csopakon és Tihanyban találhatók, ezeket a természettel összhangban magunk műveljük.

Termesztett szőlőfajtáink Olaszrizling, Szürkebarát, Sauvignon blanc, Chardonnay, Kékfrankos és Cabernet sauvignon.

Feladatom, hogy legjobb tudásom szerint folytassam azt a szakmai építkezést, amelyet családom a régmúltba nyúlóan végez.

Hudák Mátyás, borász