Galéria ajánló

Email Jelszó
Belépés
Nincs még felhasználói fiókod?

Bemutatkozás

"Ritkán jár ló a szőlősorok között, a puttony is inkább látványosság, mint használati eszköz. Néhány dolog azonban a régi maradt. A szőlő, a bor és a velük való magas színvonalú szakmai munka szeretete ma is meghatározza, szép élményekkel tölti meg életünket, ezért jó szívvel ajánlom minőségi borainkat! "

Az aszófői vörösmáli műemlék pincesor egyik legrégibb, mai napig működő borospincéjét anyai ősapám, Joó Ferencz építette 1848-ban. A pince elkészülte óta nem csak a szőlő gondozásának tudománya, hanem a borkészítés alapismeretei is apáról fiúra szálltak.

Édesapám, Hudák Zoltán 1965-ös tokaji borászati tanulmányainak kezdete óta hivatásszerűen foglalkozik szőlőneveléssel és borkészítéssel. A Tokaji Ferenc Gimnázium és Szőlőtermelő és Borkezelő Szakközépiskola elvégzése után a Kertészeti Egyetemen szerzett kertészmérnök diplomát. A mai ültetvényszerkezet elsősorban az Ő több évtizedes, tudatos munkájának eredményeként alakult ki. A felújított, ódon pince mellett az általa létrehozott modern épület tette lehetővé napjaink borászati technológiáinak alkalmazását.

2021 évtől a Balaton északi partján figyelmünket legjobb termőterületeinkre koncentráljuk annak érdekében, hogy megkezdhessük a szőlő- és bortermelést Tokajban. Donáth-dűlőben található szőlőskertünk terméséből Bem József utcai pincénkben aszút készítünk.

Hazánk az északi szélesség 47. fokán helyezkedik el, a legjobb adottságú dűlők a Balatonra és a Tiszára néző, déli fekvésű termőterületek. Szőlőink Aszófő Vörösmál, Balatonfüred Berekszél, Csopak és Paloznak Sáfrán-kert, Tihany Lapi és Tokaj Donáth dűlőiben találhatók. Ültetvényeinket a természettel összhangban magunk műveljük. Termesztett fajtáink Furmint, Hárslevelű, Kabar, Sárgamuskotály, Olaszrizling, Szürkebarát, Sauvignon blanc, Chardonnay, Kékfrankos és Cabernet sauvignon. Ökológiai gazdálkodást folytatunk szigorú hozamkorlátozással, a hagyományok tiszteletben tartása mellett modern alkotói szemlélet jellemzi munkánkat.

Feladatom, hogy legjobb tudásom szerint folytassam azt a szakmai építkezést, amelyet családom a régmúltba nyúlóan végez.

Hudák Mátyás, borász