Galéria ajánló

Email Jelszó
Belépés
Nincs még felhasználói fiókod?

Bemutatkozás

"Ritkán jár már ló a szőlősorok között, a puttony is inkább látványosság, mint használati eszköz. Néhány dolog azonban a régi maradt. A szőlő, a bor és a velük való magas színvonalú szakmai munka szeretete ma is meghatározza, szép élményekkel tölti meg életünket, ezért jó szívvel ajánlom minőségi borainkat! "

Az aszófői vörösmáli műemlék pincesor egyik legrégibb, mai napig működő borospincéjét anyai ősapám, Joó Ferencz építette 1848-ban. A pince elkészülte óta nem csak a szőlő gondozásának tudománya, hanem a borkészítés alapismeretei is apáról fiúra szálltak.

Édesapám, Hudák Zoltán 1965-ös tokaji borászati tanulmányainak kezdete óta hivatásszerűen foglalkozik szőlőneveléssel és borkészítéssel. A Tokaji Ferenc Gimnázium és Szőlőtermelő és Borkezelő Szakközépiskola elvégzése után a Kertészeti Egyetemen szerzett kertészmérnök diplomát. A mai ültetvényszerkezet az Ő több évtizedes, tudatos munkájának eredményeként alakult ki. A felújított, ódon pince mellett az általa létrehozott modern épület tette lehetővé napjaink borászati technológiáinak alkalmazását.

Hazánk az északi szélesség 47. fokán helyezkedik el, ezért borvidékünkön a legjobb adottságú dűlők a Balatonra néző, déli fekvésű termőterületek. Szőlőink Aszófőn, Balatonfüreden, Csopakon és Tihanyban találhatók, ezeket a természettel összhangban magunk műveljük. Termesztett fajtáink Olaszrizling, Szürkebarát, Sauvignon blanc, Chardonnay, Kékfrankos és Cabernet sauvignon. Ökológiai gazdálkodást folytatunk szigorú hozamkorlátozással. A hagyományok tiszteletben tartása mellett a modern szakmai szemlélet jellemzi munkánkat.

2021 évtől a Balaton északi partján figyelmünket legjobb termőterületeinkre koncentráljuk és megkezdjük a szőlő- és bortermelést Tokajban. Donáth-dűlőben található szőlőskertünk terméséből Bem József utcai pincénkben aszút készítünk.

Feladatom, hogy legjobb tudásom szerint folytassam azt a szakmai építkezést, amelyet családom a régmúltba nyúlóan végez.

Hudák Mátyás, borász